Tuesday, December 23, 2008

Kerstkaart

Elk jaar neem ik me voor om op tijd mijn kerstkaarten te schrijven. Ik vind het zelf leuk om ze te krijgen. We installeren de "waslijn" weer in de kamer, en daar komen de kaarten aan te hangen. De afgelopen weken kwamen ze weer binnen, van familie, oude vrienden, nieuwe vrienden..... Al die goede mensen, die netjes op tijd hun kaartjes schrijven.

Waarom lukt het mij dan niet? Omdat ik druk ben geweest met werk, Sinterklaas, klussen.... omdat in het weekend de was en de strijk moet gebeuren... omdat er feestjes waren waar ik heen wilde.....omdat ik op elke kaart een persoonlijke wens wil schrijven....

Eindelijk heb ik vrij van mijn werk, en kon ik onze kerstkaarten gaan schrijven. Mijn hand, niet meer gewend aan schrijven, is er lam van, en ik heb drie pennen leeggeschreven. Een fijn gevoel dat het weer af is, en ik heb weer met liefde en fijne herinneringen aan een ieder van jullie gedacht.

Maar ja, het is al 23 december, dus dat gaan de kaarten niet meer op tijd redden, Elies.

Dus vanaf deze plek wil ik mijn trouwe lezers alvast allemaal gezellige kerstdagen en een gezond en gelukkig 2009 toewensen. De kaart komt er aan. Ooit.

6 comments:

Saskia said...

Dank je wel lieve Elies, wij hebben jouw (of jullie) kaart toch nog voor de Kerst gekregen. En het gaat er toch om dat je aan ze denkt. Normaal gesproken schrijf ik er ook altijd iets persoonlijks bij, maar dit jaar hebben we dat ook niet gedaan. Ook waren wij veel te druk in de weer met het bezoek dat nu hier is voor de kerstdagen en allerlei andere dingen. Dus wel kaarten maar geen persoonlijke boodschap, maar toch wensen we jullie ook hele fijne dagen toe, en we zien elkaar weer snel in 2009!

Mari said...

Beste wensen voor 2009. Mijn kaarten liggen hier nog op mijn buro.

john www.kleinbeekman.eu said...

Hallo daar alles goed.
Wij wilde even zeggen dat wij de kaart over markelo gekregen hebben.
Bij de volgende brier wisseling ,zal ik ons nieuwe adres geven.
Groeten uit koud Holland zeker minus 10 s'nachts.

Groeten Bianca & John

Unknown said...

wat een herkenning.. ikzelf ben er nog niet aan toegekomen, maar neem me voor om de verjaardagkaarten te versturen...hee, was heel gezellig, gaan volgende keer verder,
groetjes, Caroline

Anonymous said...

Beste Elies,

Ik ben een journaliste van de Wereldomroep, ik heb je blog gevonden via de blogkaart van de Wereldomroep. Ik wil graag een internetverhaal schrijven over de inauguratie van Obama op 20 januari aan de hand van wat Nederlanders die verspreid over de VS wonen. Zou je daaraan willen meewerken? Mijn vragen zijn: hoe heb je de hele verkiezingscampagne beleefd, wat vind je van Obama, wat zijn je verwachtingen (en wat vind jij persoonlijk zelf een belangrijk punt voor ''change''), en wat kan Obama eigenlijk, nu hij de president wordt met de grootste Amerikaanse staatsschuld ooit (loopt in de biljoenen dollars) en een enorme financiele crisis?
Ik hoop dat je me wilt helpen, zou je me kunnen mailen? conny.vandenbor@rnw.nl

Dank alvast en hartelijke groeten,

Conny van den Bor
Wereldomroep

Annemieke said...

Hoi Elies!

toen ik vandaag mijn post uit de bus haalde (7-2-09) zat daar een kaart bij die ik half december op de bus heb gedaan naar jullie!!
Hij kwam weer terug, met een grote gele sticker erop:
return to sender
attempted - not known
unable to forward

staat erop!

Meer heb ik je via mail gestuurd-ik hoop dat ik dat naar de juiste account heb gedaan!

lieve groet van Annemieke