Thursday, April 30, 2009

The Faint

Gisteren ben ik naar een pop-concert van The Faint geweest. In San Francisco. Helemaal in mijn eentje. Dat was wel even spannend, want ik kan me niet herinneren dat ik ooit alleen naar een film of concert ben geweest! Maar ik kreeg niemand geinteresseerd om naar dit concert te gaan.

The Faint is dan ook een beetje extreem. Het is electronische muziek maar met een vreemde, donkere twist. Hier is een link naar hun Agenda Suicide video (niet voor the faint of heart - pun intended). Hun teksten zijn wat hier in de VS disturbing heet.


The Faint trad samen met Ladytron op, een Britse electroclash band. Hun muziek is wat toegankelijker. Hier is de muziekvideo van Sugar.


Niemand wilde met me mee, dus reed ik in mijn eentje naar San Francisco. Nou ja, samen met TomTom uiteraard, zodat ik zonder problemen in de avondspits door de stad kon rijden. Tommie reed me netjes de parkeergarage bij Japan Town binnen. Daar haalde ik goede herinneringen op aan ons bezoek aan Japan, onder het genot van een Unagi Donburi (rijstschotel met paling).

Het concert was in The Fillmore, waar ik al eens eerder was geweest. Het is een open ruimte zonder stoelen, en ik bemachtigde een plekje dichtbij het podium. En daar bleef ik 4 uur staan. Om me heen danste en stampte en golfde en duwde het publiek, maar ik hield mijn mooie plekje. Slechts een paar rijen voor me, en dicht genoeg bij het podium om de fluimen, rondspattend zweet en guy-liner van de muzikanten te kunnen zien.

Het publiek (minus me) was jong en alternatief. Veel mutsjes, hoeden, hoodies en zwart leer. Zelfs een mohawk (hanekam), een prachtig omhoogstaand, paarsblauw exemplaar op een voor de rest kaal en glimmend hoofd. Ik wist niet dat ze nog bestonden.

Ladytron maakt lekkere dansmuziek, maar de dames waren een beetje statisch. Hier is een muziekvideo van een concert een paar dagen geleden in Los Angeles. Ze hadden precies hetzelfde aan als gisteren in San Francisco! Ik stond ook bijna op zelfde plek, iets meer in het midden. Maar het geeft een goed beeld van hoe het concert gisteren was.

Daarna kwam The Faint, en het publiek ging uit zijn dak, helemaal in de mosh pit, waar ik stond. Hier is een video van een concert van The Faint, ook een paar dagen geleden in Los Angeles . De zanger draagt zelfs hetzelfde jasje. Je kunt hier goed zien dat je in de pit van alle kanten geduwd en geschopt wordt. Gelukkig had ik stevige schoenen aan, want er is heel wat keren een stevige kerel op mijn tenen geland.

Maar wat was het gaaf. Het was alle blauwe plekken waard.

2 comments:

Unknown said...

ik zou bijna zeggen....ik was zeker met je meegegaan.. maar 4 uur is heel lang en dan met dit soort prikkels!!!! Heerlijk dat je het wel gedaan hebt en zo genoten. Hier in holland hangt er een vreemde lucht na de aanslag gisteren. Begrijp nu ook weer hoe uniek holland in wezen is dat ze dit soort optochten hebben met de royalties. Ik ga vandaag maar even naar de sauna...even weg.... groetjes, Caroline

Anonymous said...

The Faint. Ik heb op YouTube wat bekeken en beluisterd en ik was met je meegegaan. De muziek en de stem doen me erg aan de Cure denken al is het ook weer heel anders. Dat het 'Disturbed' is is alleen maar een verademing denk ik. De Amerikanen lekker en beetje oproeren.
Ik heb "Agenda Suicide" op mijn Hyves gezet. Al was het alleen maar omdat ik vandaag weer moet werken.

groetjes en een fijne nacht (jij slaapt nog!), ik had een goede nacht na twee melatoninetabletten van jou; en wel van 9 tot 7. Weg jetlag?
dagdag! Dieuwer